Поп дуетът отпразнува 40 години на сцена

Поп дуетът братя Аргирови отпразнува 40 години на сцена с биографичната книга "Гот е да сме двама". Кръщават я на името на един от най-големите си хитове, а в ролята на разказвач влиза Йордан Георгиев, който дълги години ги съпровожда по сцените у нас и в Европа.

Освен нея Светослав и Благовест Аргирови представиха нов албум и нова песен с Тони Димитрова – "Срещу вятъра". А за пръв път те застанаха пред камера за интервю поотделно, за да разкажат любопитни детайли от своя живот, кариера и интересни случки, част от които можете да прочетете в книгата им. Някои от тях неразказвани досега.

Роси Кирилова и братя Аргирови отново заедно

"Имахме хубаво детство, брат ми свиреше повече от мен. Майка ни държеше да сме отличници. Постоянно се карахме, даже се биехме. Имахме разногласия, но винаги сме били единни. Още в седми клас се влюбихме в едно и също момиче. Тя избра мен, но за една седмица се прехвърли на брат ми. Бяхме леко скарани. После пак се върна при мен. По-нататък не сме имали такива моменти", спомня си Светослав.

Според Благовест брат му е по-добър певец от него. "Бях първенец на випуска. Аз отидох в казармата, а Светослав не, защото той се разболя, а аз вече бях приет в Консерваторията на първо място. Имаш закон, според който само единият от близнаците може да влезе войник. 

В началото Светослав иска да заминат за чужбина, но Благовест надделява и дуото остава у нас. И стават звезди за месец-два. "Започнаха да се събират пред нашата квартира момичета. Пишеха по оградите, преследваха ни. Дори пред дома ни в Пловдив идваха", разказа той.

Братята са категорични - жените с главно Ж са съпругите им. "Беше полезно да се разделим с брат ми когато замина за Норвегия. Свикнахме с мисълта, че всеки си има свое семейство и вече не можем да сме неразделни", сподели Благовест.

Цялото интервю с тях гледайте тази неделя от 14:30 ч. в "Другото лице".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.