Очаква се той да излезе през лятото на следващата година

След 18-годишна пауза „Ролинг Стоунс“ готвят нов албум. Очаква се той да излезе на музикалния пазар през лятото на следващата година. Как ще се казва албумът и ще има ли турне към него засега не е ясно.

Името „Ролинг Стоунс“ се ражда случайно. Mузиката им обаче ражда легенди, които връщат дългите коси, носят ежедневни дрехи, а в песните им няма тема „табу“.

Медийният интерес към групата през 70-те достига връхната си точка. „Ролинг Стоунс“ вече звучи навсякъде. „Когато навремето не разбирах толкова английски, радвах се на дългите коси, радвах се на бунта в музиката и усещах посланието, без да знам английски. Посланието е „Живей свободно или умри“, спомня си музикантът Васко Кръпката.

Невинаги бунтът е стоял в основата на тяхното творчество. Според съоснователя и китарист на "D2" Димитър Кърнев групата има и много хубави любовни песни. „Осъзнавам, че тяхната сила е не само в бунта. Тяхната сила е в посланията“, допълва Васко Кръпката.

Рок едн рол заразата на рок динозаврите скоро ще възкръсне в нов албум. Според световните медии албумът ще бъде посветен на барабаниста на групата Чарли Уотс, който почина преди малко повече от година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.