Това заяви украинският външен министър в интервю за „Политико”

Страните от НАТО трябва незабавно да увеличат производството на оръжия. Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за изданието „Политико”, публикувано днес.

„Докато се сражаваме в днешните битки, трябва да помислим как ще се сражаваме в утрешните”, изтъкна Кулеба преди срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с предоставянето на помощ на Украйна. 

Дмитро Кулеба: Западът е на път към обща победа срещу Русия

По думите на украинския министър увеличаването на производството на оръжия е необходимо и защото някои страни не искат да доставят на Киев оръжията, с които разполагат.

„Трябва да признаем един факт - по света има страни, които разполагат с това, от което се нуждае Украйна, но които нямат намерение да го продават в достатъчни количества по политически причини”, подчерта Кулеба.

Министърът заяви също така, че украинските власти следва по-малко да разчитат на „непостоянни партньори”.

„Вместо да разчитаме на тях и да губим цели месеци в опити да ги убедим, че Украйна се нуждае от тези оръжия, трябва да започне производство, за да не изпадаме в зависимост от капризите на трети страни, които имат запаси, които не искат да споделят с нас”, каза Кулеба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА