Старите стоки са иззети от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия в Бургас

Близо 2 тона захарни и шоколадови изделия бяха иззети от склад в Бургас заради изтекъл или подправен срок на годност. Срокът за консумация на някои продукти е изтекъл още през 2016 г. А при самата акция са открити служители, които в същия момент подменяли етикетите за годност.

Причината за проверката на “Икономическа полиция” и Агенцията за безопасност на храните - родители подали сигнали, че в търговската мрежа има стоки с подправен срок на годност. При проверката униформените се натъкнали на служители, които точно в този момент подправяли дати 

“Използвайки памук и ацетон изтриваха датите, това е мастило, което е нанесено върху опаковките до степен, която не се вижда. А с новите датници нанасят за една година напред новите срокове”, обясни гл. инсп. Николай Стоилков от “Икономическа полиция” в Бургас. 

От склада на фирмата, която е с над 20 години опит на пазара, са иззети огромни количества продукти.

“Манипулирани с нов срок на годност са над 4 000 броя шоколадови, захарни изделия и други хранителни продукти. Най-старите, на които се натъкнахме - от 2016 година”, каза още инспектор Стоилков.

Още над 16 хиляди продукта чакали да бъдат обработени.

А родители разказват, че се натъквали на продукти с няколко етикета един върху друг.

 По случая е образувано досъдебно производство, а продуктите ще бъдат унищожени.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.