Висши държавни служители подадоха оставки

Корупционен скандал се разрази в Украйна. Висши държавни служители подадоха оставки, след като бяха обвинени във взимане на подкупи и източване на държавни пари за лични цели.

Високопоставен съветник на президента Володимир Зеленски, четирима заместник-министри и петима областни управители се отказаха от постовете си.

Много официални лица пък получиха забрана да напускат Украйна. В същото време, натискът върху Германия да даде танкове „Леопард 2” на Киев нараства. Днес Полша официално поиска разрешение от Берлин да предостави своите танкове „Леопард 2”.

„Коалицията от държави, които искат да помогнат на Украйна да отблъсне варварската руска агресия, трябва да се разшири. Германия е най-голямата страна и трябва да даде огромен принос към тази съвместна коалиция от страни, които помагат на Украйна. Ние отправихме искане и очакваме бърз отговор. Ние вече обучаваме украински войници в Полша. Други страни също го правят и ние ще продължим да го правим”, заяви полският премиер Матеуш Моравецки.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.