На него ще се качат изследователи и логистици за да стигнат до Южния полюс

С изпълнение химна на България беше посрещнат българския военнно-научноизследователски кораб “Св. Св. Кирил и Методий” на пристанището в Мар Дел Плата, Аржентина. Той беше изсвирен от военния духов оркестър “Гвардия Дел Мар”.

СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Мажоретки осигуриха истинско зрелище при посрещането на военното пристанище. Адмирал Боян Медникаров получи уверението на капитан Николай Данаилов, че мисията до Аржентина е изпълнена успешно. След като зареди с провизии и натовари българските полярници, корабът ни ще се отправи към остров Ливингстън. На него се качиха изследователи и логистици за да стигнат до Южния полюс. 

Специални пратеници и участници в експедицията за NOVA са Благой Цицелков и Николай Кънчев. 

"Днес корабът получи допълнителна задача да осигури трансфер на испански изследователи от техните полярни бази до остров "Кинг Джордж". Това е допълваща задача, която показва ролята на кораба като транспортно средство и като платформа за научни изследвания", обясни адмирал Медникаров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.