Вижте какво обясниха от партията

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага, съобщиха от партията. На него се очакваше левицата да направи отчет за свършеното по време на 48-ото Народно събрание, както и да обсъди възможната коалиционна формула за предстоящия вот.

От БСП уточниха, че заседанието се е отложило по три причини: „Заради лошото време в страната най-отдалечените делегации не успяха да пристигнат навреме. Част от членовете на Националния съвет са ангажирани днес по места с преговори за състава на районните избирателни комисии. Имаше членове на Националния съвет, които присъстваха, но отказаха да се регистрират с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори”, обясниха от партията.

Преди заседанието Кирил Добрев, който бе възстановен като член на БСП от Върховния касационен съд, заяви че има неща, които са между редовете. „Темата, по която ще присъствам тук е – по какъв повод са отстранени над 70 делегати от конгреса. Според устава, за да загубиш правата си, трябва да си или починал, или напуснал партията, или да нямаш физическа възможност”, каза Добрев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.