Най-малко 13 души са загинали, хиляди останаха без дом

Във вторник на заседание на правителството ще бъде обявено решението за извънредно положение. С това ще се даде старт на първоначалните извънредни мерки, част от тях са замразяването на ипотеките и събирането на данъци, каза Джилберто Пичето, министър на околната среда.

Наводненията в Италия до момента са взели 13 жертви. Хиляди останаха без дом, след като бедствието сполетя северната част на страната. Сред най-пострадалите е провинция Емилия-Романя, където аварийни екипи, които се придвижват с хеликоптери, продължават да извеждат пострадали от потопените им домове. 

Жертви и хиляди евакуирани след огромни наводнения в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Метеоролозите казват, че само за ден и половина са паднали количества дъжд, колкото обикновено за половин година. В резултат са се активирали 280 свлачища.

Порои причиниха мащабни наводнения в Североизточна Италия (ВИДЕО)

На места – след спадането на водата, продължава битката с калта, която е съсипала имуществото на хората. А прогнозата не вещае нищо хубаво - поредна порция проливни дъждове се очакват през почивните дни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.