Коментар на Емануил Йорданов и Димитър Марковски

Някои полицаи превишават правата си и по този начин обезсмислят труда на колегите си. Кадрите са красноречиви - паднал мъж е бит от полицаи, както и друго видео, което нахълтаха органите на реда. Това заяви за "Челюсти" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

По думите му забраната за протест е ясно обусловена законово. "Атаката към кмета е левашка политическа проява, нищо повече. Бил съм на място по време на протеста на таксиметровите шофьори като вътрешен министър. Тогава се върнах през нощта от Брюксел", заяви той.  

Трима полицейски служители са отстранени след сблъсъците на протеста

От своя страна адвокат Димитър Марковски смята, че на улиците са се случили нелицеприятни за хората събития. "Уж с добра идея да се изрази сплотен протест, прерасна в нещо, което не е добър пример. Агресията не можем да кажем, че във всеки случай беше оправдана, пострадаха невинни хора. Имаше и отделни провокатори с хулигански действия, целта им бе да опорочат мирния протест. Повредилите общинско имущество трябва да намерят съдебен отзвук - да бъдат образувани наказателни дела", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.