Той добави, че ще подкрепят ѝ исканията на КНСБ

Протестът на животновъдите е справедлив. Началото на субсидиите, които те получават в момента е поставено при управлението на БСП в министерството.  Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от БСП Иван Иванов. Той уточни, че днес ще проведат разговори с представители на КНСБ. „Техните искания също са справедливи. Те ще бъдат подкрепени и внесени от нас като предложения между първо и второ четене в бюджета за следващата година”, уточни Иванов.

Фермери и животновъди отново излизат на протест

Той коментира и мерките приети от Изпълнителното бюро на БСП за продължаване и задълбочаване на взаимодействието с 16 партии в левия, центристкия и патриотичния спектър, с които си партнира успешно на местните избори

„Проведохме смислен разговор с тези 16 партии. Срещата даде положителен резултат. Вървим в положителна посока като партия, резултатите от местните избори го показват”, каза народният представител.

По думите му в община Шумен БСП е успяла да запази позициите си. С партиен кандидат е спечелила изборите, въпреки, че „Левицата” е издигнала алтернативен кандидат в подкрепа на ГЕРБ.

„На много места „Левицата” участва и попречи на БСП да постигне по-добри резултати по места”, каза Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.