Това съобщиха от РЗИ

Удължава се срокът на грипната епидемия в област Добрич, информираха от Регионалната здравна инспекция. Оттам посочват, че въведените временни противоепидемични мерки са в сила до 16 февруари, включително. Не се предвижда грипна ваканция за учениците или преминаване към дистанционно обучение. Решението е взето след проведено заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. 

Как се пазим и лекуваме от грип у нас и в Европа

Случаите на остри респираторни заболявания са се увеличили в сравнение с предходната седмица. За периода от 2 до 8 февруари са регистрирани общо 175 случая на заразни заболявания, от които случаите на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) са 155. През изминалата седмица случаите са били 160. Общата заболяемост от грип и ОРЗ за областта е 214,38 на 10 хил. души. За сравнение седмица преди това тя беше около 190,87 на 10 хиляди. 

По данни на Регионалното управление по образованието - Добрич от учебни занятия отсъстват средно 8% от учениците в областта. Не се предвижда въвеждане на грипна ваканция или на дистанционно обучение.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Павлина Живкова, БТА