Сумата, която е нужна за спешната операция, е 200 000 лв.

40-годишната Веселина Атанасова се нуждае от чернодробна трансплантация. Тя се бори с чернодробна цироза, в комбинация с тежък асцит. В момента жената се намира в Турция, където предстоят интервенции.

Сумата, която е нужна за спешната операция, е 200 000 лв.

Всеки желаещ да помогне на Веселина, може да го направи тук: https://pavelandreev.bg/campaign/vsichki-zaedno-za-vesi

„След 15 години безуспешна борба да си имаме наше детенце чрез многократни инвитро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата година Веселина беше диагностицирана с чернодробна цироза в комбинация с тежък асцит.

Простихме се с мечтата да имаме свое дете, защото предвид тежкото ѝ състояние, организмът ѝ не може да поеме повече химия при евентуални следващи инвитро процедури, но не можем да си позволим да загубим и последната надежда да спасим нейния живот.

За съжаление тя е и с диабет тип 2 като съпътстващо заболяване, което допълнително усложнява състоянието ѝ и за няколко месеца настъпи рязко и необратимо влошаване с опасност за живота ѝ.

Единственият шанс на Веселина, която е едва на 40 г., да живее е чернодробна трансплантация. Тъй като в България се извършват много малко на брой трансплантации годишно, а чакащите са доста повече, шансът ѝ да дочака реда си, е нищожен.

Това, че според лекарите вероятно ѝ остават не повече от няколко месеца живот, прави ситуацията изключително спешна. Затова потърсихме възможност за извършване на трансплантацията в Турция. За съжаление сумите, които лечебните заведения искат да им бъдат платени за целта, са непосилни за нас.

Затова с цялото си сърце на един отчаян съпруг, отказал се от мечтата за дете, но не искащ да загуби съпругата си, която направи толкова жертви за тази мечта, ви моля: Помогнете ни според възможностите си да съберем нужната сума за извършване на чернодробна трансплантация в Турция. Това е единственият шанс съпругата ми Веселина да живее”. Това съобщава съпругът на Весела и организатор на кампанията Валентин Атанасов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase