За саморазправата от формацията обвиняват Иво Дошев

Общинският съветник от „Спаси София” Стефан Спасов е бил нападнат посред бял ден на столичния булевард „Патриарх Евтимий”. Това съобщиха от "Спаси София", които са част от групата на „Продължаваме Промяната-Демократична България-Спаси София” в Столичния общински съвет.

„Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери ремонтните дейности, когато е бил нападнат от Иво Дошев. Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е недопустима. Настояваме за спешни мерки от страна на МВР и за най-строго наказание за това физическо посегателство”, посочват от „Спаси София”.

Ремонти в центъра на София: Какви са притесненията на столичани

От МВР потвърдиха за случая.

По-рано екип на NOVA беше на мястото заради протест на хората, живеещи в района. Те твърдят, че на булевардите се „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен” се изграждат незаконни велоалеи и жителите ще останат без достъп до паркоместа.

Иво Дошев е инициатор на протеста. По думите му проблемът с паркоместата в района е огромен, а вечер е напълно невъзможно да намериш къде да оставиш автомобила си. Дошев подчерта, че винетките са надпродадени с 30%. „Намаляват се лентите на „Фритьоф Нансен” от три на две, което ще доведе до задръствания и мръсен въздух. Това е в тотално противоречие със зелената концепция за София”, категоричен е Дошев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ирина Евгениева, БТА