Нанесени са щети по болница и учебно заведение

17 души са загинали, а повече от 60 са пострадали при руска ракетна атака срещу украинския град Чернигов. Нанесени са щети на четири многоетажни сгради, болница, учебно заведение и десетки автомобили. По информация на местните военни власти руската армия е атакувала града с три крилати ракети „Искандер”.

Чернигов, където живеят около 250 хиляди души, се намира на около 150 км северно от столицата Киев, близо до границата с Русия и Беларус. След атаката украинският президент Володимир Зеленски отново призова западните страни да изпратят на Украйна повече системи за противовъздушна отбрана.

Камарата на представителите на САЩ ще гласува помощта за Украйна и Израел на 20 април

„Всичко е изпочупено. Слава Богу, не бяхме вкъщи. Всичко това ще бъде възстановено, най-лошото е, че загинаха хора. Никой няма да ги върне”, каза Олга Пикуца, жител на Чернигов.

„Все още не съм се съвзела напълно. Не мога да осъзная какво се е случило. Най-важното е, че по това време детето ми беше в мазето на училището - успяха да се скрият навреме. Най-много се притеснявах дали ще стигнат до убежището, защото имаше информация, че ще има още ракети”, споделя  Ирина от Чернигов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase