Съдът реши, че искането за промяната на мярката в по-лека е неоснователно

Габриела Пеева остава в ареста. Обвиняемата за убийството на Пейо Пеев - Габриела Пеева поиска промяна на мярката си за неотклонение. Сега тя се намира в ареста. По собствено желание тя не присъства в съдебната зала днес.

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца, прекалено е възпитана

Тримата ѝ адвокати изложиха различни причини, заради които Пеева да бъде преместена под домашен арест. Сред тях здравословното ѝ състояние и това, че е завършила висше образование в чужбина. Прокуратурата протестира и не прие аргументите на защитата. 

"Моята внучка не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата. Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого". Това каза Тона Трифонова, баба на Габриела Славова.

Пред съдебната зала дойде и Велико Минков. Той твърди, че второто дете на Габриела е от него. Сега децата са при родителите на Пеев, защото преди смъртта си той е припознал и двете. До 7 май ще са готови ДНК тестовете, които ще докажат това.

Габриела да се върне в дома си, не само заради децата, но и заради здравословно ѝ състояние, поиска защитата. "Габриела Пеева е невинна, само това мога да кажа на този етап. Заседанието беше само за промяната на мярката, така че случаят търпи развитие", заяви нейният адвокат Елена Николова.

Велико Минков иска ДНК тест за едно от децата на Габриела Славова

Съдът реши, че искането за промяната на мярката в по-лека е неоснователно. Засега съдят счита, че има достатъчно основания, че тя е извършила престъплението. Не е намаляла и опасността да се укрие. Видеотехническа експертиза на охранителните камери е доказала, че в автомобила, където е открито тялото на Пеев, е имало борба и душене. Експертизата обаче не може да установи самоличността на участниците. 

"Към настоящия момент, както и съдът постанови, не се разколебава предположението, че Габриела е съпричастна към убийството на Пейо Пеев. Делото продължава, събират се доказателства, но до този етап няма едно, което да сочи в обратна посока", заяви прокурор Виолета Желева. И допълни, че е установено, че върху Пейо Пеев е имало косъм от Габриела Славова.

Предстоят още разпити, за да се установят отношенията между Пеев и Пеева. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase