Александър Мумджиев отправял неприлични предложения към камериерки във Враца

Съдебният инспектор Александър Мумджиев е бил задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към камериерки в хотел във Враца. Това научи NOVA от свои източници. Той е в ареста за 24 часа.

Мумджиев бил във Враца по работа, за да провери Районната прокуратура в града. Настанил се в хотел и започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. По информация от близки до разследването по време на престоя си той е бил в нетрезво състояние.

Задържаха мъж, опитал да изнесе ценни отровни паяци и скорпиони от Турция (ВИДЕО)

Снимка: Инспекторат към ВСС

Мумджиев е втори мандат член на Инспектората към ВСС - органът, който основно следи за бавно правосъдие. По случая е образувано досъдебно производство.

От свои източници NOVA разполага със снимка на Мумджиев от ареста.

От Инспектората изпратиха и своя позиция по казуса, в която се казва, че ще предложат на ВСС и парламента да поискат освобождаването на Мумджиев от длъжност. Ето и пълния текст на съобщението:

"Във връзка с публикуваната днес в много електронни медии информация за недопустимо поведение на инспектор Александър Мумджиев в гр. Враца и образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, ще се извърши проверка от РП – Враца, която ще установи налице ли са достатъчно данни за повдигане на обвинение.

Изложените в електронните медии данни сочат за поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт, поради което ИВСС ще изпрати до ВСС и Народното събрание предложение за освобождаването му от длъжност на основание чл. 48, ал. 1, т. 5, пр. последно от Закона за съдебната власт. Въз основа на това предложение една пета от народните представители или ВСС могат да направят предложение за освобождаването на Александър Мумджиев от заеманата длъжност, инспектор в ИВСС.

Инспекторатът към ВСС категорично се разграничава от поведението на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на съдебната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите."

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместник председателя на 49-ото Народно събрание Росица Кирова доклад на Районна прокуратура-Враца с данни за поведението на Мумджиев. От прокуратурата определиха деянието като "непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт". От прокуратурата посочиха, че сезират Народното събрание с оглед правомощията му да избира и да освобождава от длъжност членовете на ИВСС. 

Копие от доклада на Районна прокуратура-Враца е изпратено и до Теодора Точкова, главен инспектор в Инспектората към ВСС, както и до Висшия прокурорски съвет, допълват от ведомството.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase