По повод изтеклите записи, за които се коментира, че са от събрание на ПП, той заяви, че чутото се различава от първоначалните заявки за кристално чист образ на ПП

„Темата за цената на тока не е критична, така както не беше критична и темата за индексацията на пенсиите, за която беше свикано извънредното заседание на парламента вчера. Вчерашният ден беше посветен на предизборната кампания, това компрометира конституционните промени, направени преди месеци”. Това заяви Тома Биков кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС в ефира на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. По думите му най-вероятно и другата седмица ще има извънредно заседание на парламента. 

Сабрутев: Българските граждани трябва да знаят на каква цена ще купуват тока

Относно проблемите на превозвачите на ГКПП „Видин”, Биков коментира, че най-спешната мярка е да бъдем приети в сухопътния Шенген.

"Най-спешната мярка е да бъдем приети в сухопътния Шенген и тогава камионите просто ще минават от едната страна в другата, без да разберат, че има граница. Иначе временните мерки са в полагане на помощна инфраструктура, смята Биков. "За мен чисто политически е важно да направим тези крачки - да положим всички усилия за сухопътния Шенген и това може да стане само ако България има стабилно правителство", добави той.

За следизборната обстановка той обясни, че при изборна победа биха предложили лидера на своята формация – Бойко Борисов, за премиер. 

По повод изтеклите аудио записи, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”, Тома Биков каза, че няма идея нито кой, нито по каква причина ги е подслушвал. „На един от записите става ясно, че на една от срещите присъства Алексей Петров. Виждам факта на появата за тези записи и това, което се чува на тях. То е доста далеч от първоначалните заявки за кристално чист образ на ПП. Не службите са ги накарали да се доверят на г-н Петров. Те отричаха, че той е играл роля в съставянето на „сглобката” Тази роля не е била толкова на посредник, колкото на представител. Парламентът не е разследващ орган”, допълни Тома Биков. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase