Актрисата е една от най-търсените млади звезди в Холивуд

Люксембургската актриса Вики Крийпс – след участието си във филма "Невидима нишка" на режисьора Пол Томас Андерсън през 2017 г., в който партнира на Даниъл Дей Луис, се рпевръща в една от най-търсените млади актриси в Холивуд. Следва „Островът на Бергман”, където застава редом до Тим Рот, а наскоро в България гледахме невероятното й превъплъщение в образа на Ингеборг Бахман, във филма на Маргарете Фон Трота. Екип на NOVA се срещна с нея по време на 77-то издание на филмовия фестивал в Кан, където тя беше част от журито.

Здравейте, Вики, много се радвам да се срещнем. Най-напред, какво е за вас да присъствате на това парти, на което се представят последните тенденции в бижутата и как се чувствате като част от журито на фестивала в Кан?

Ако трябва да бъда честна с вас, не ме интересуват особено партитата. Интересува ме киното. Така че - аз съм тук заради киното. За мен означава много да бъда в журито. Обичам всеки филм, който успях да видя тук. Не мога да ви опиша колко благословена се чувствам да гледам филми, които са на такова високо ниво, на млади режисьори, които са бъдещето на филмовата индустрия, хора, които се заявяват и правят силни, политически и артистични избори. Настръхвам само като говоря за това.

В България имаме удоволствието да гледаме филмите с ваше участие. Наскоро гледах „Ингеборг Бахман – пътуване в пустинята”, представен лично от Маргарете Фон Трота, която беше специален гост на "София Филм Фест". Какво е за вас да работите с нея и какъв спомен пазите този проект?

Маргрете фон Трота е на 83, но знаете ли, всъщност е на 23. Невероятно е да работиш с нея, защото те кара да се чувстваш по специален начин. Казваш си: „Чакай малко, аз ли съм по- възрастна или тя? По-млада ли е от мен или … какво?". Усещането ми беше такова. Имах чувството, че филмът се случва толкова естествено. Но това, което беше най-важно за мен е, че виждаш две жени от различни епохи, които общуват толкова лесно. Тя, от единия край на едно поколение, трябваше да се бори за правата си, да извоюва позициите си, а аз - от другия край на поколението, в което някак ми е позволено като жена да заявя себе си по начина, по който аз искам. Мога да бъда омъжена или да не бъда омъжена, да бъда актриса или да не бъда актриса, да бъда каквато пожелая и то благодарение на жени като нея, които са извоювали това. И за да отговоря пълно на въпроса ви - да вляза в образа на Ингеборг Бахман, беше чест!”.

Ще изпратите ли специален поздрав на всички ваши почитатели в нашата страна?

България, искам да ви кажа, че бих дошла там с голяма радост. Все още не съм била в страната ви, но знам, че ще го направя някой ден. Много ми се иска. Мисля, че пейзажите в България са много красиви.

Винаги сте добре дошла! Благодаря!

Благодаря много!

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase