Какво установиха властите в Португалия за участието на олимпийския ни медалист в схемата

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици. Става дума за 1 тон кокаин на стойност 50 милиона долара. Темата коментира в студиото на „Здравей, България” Орлин Георгиев, спортен коментатор и автор на Youtube канала "Спортната джунгла". Неговата книга „Белият затворник” е посветена на историята на Гълъбин Боевски.

Ботьо Ботев: Роднина на Гълъбин Боевски е много близък до Брендо

По информация на Георгиев Боевски е бил задържан през октомври 2020 г. при операцията „Твърда земя” на специалните части на Португалия. През април 2022 г. е осъден на 6 години и половина затвор, които излежава в момента.

Това е втори арест за спортиста. Преди 13 години беше задържан на летището в Сао Пауло за пренасяне на 9 кг кокаин в багажа си. Тогава твърдеше, че не знаел, че дрогата е в куфарите му, тъй като ги купил ден преди пътуването.

„И сега той не признава вина. Казва, че е действал само като преводач”, каза Георгиев. По думите му бивш клиент на Боевски от фитнеса, в който е работил, се свързва с него и му предлага да се включи като преводач. Цялата схема е проследена от португалските специални служби. Боевски получава втората най-тежка присъда от групата.

Повече детайли по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase