Родена в Нигерия, като дете заминава с родителите си за Обединеното кралство

Създателят на съдържание в Instagram Пелуми Нуби тръгва на пътешествие от Обединеното кралство до Нигерия. Тя пътува сама, но със стотици хиляди последователи в социалната мрежа.

„През годините съм обиколила над 80 държави и исках да свържа два места, които смятам за мой дом – Лондон и Лагос“, казва тя.

Родена в Лагос, Пелуми Нуби е на 10 г., когато се мести със семейството си в Лондон. На 24 януари жената потегля на най-голямото си пътуване досега. Първата дестинация е Дувър, продължава през Франция и Испания до Гибралтар, за да хване следващия ферибот за Африканския континент.

Нигерийка е първата жена, изминала разстоянието между Лондон и Лагос с кола (ВИДЕО)

Пелуми Нуби пътува 75 дни, отделяйки време да опознае страните. Изминава повече от 10 хиляди километра и посещава общо 17 държави.

Когато пристига в Лагос на 7 април,  създателят на съдържание в Instagram става първата цветнокожа жена, шофирала от Лондон до Нигерия сама. На следващия ден е посрещната от губернатора на щата Лагос, който не само покрива пътните ѝ разходи, но и ѝ подарява нова кола и апартамент и ги назначава за посланици на туризма в Лагос.

Дизайнер от Индия: Модата показва къде се намираме като държава

„Моето послание към младите хора и жените е да се стремят към нещата, които наистина искат да правят. Надявам се, че виждат моето пътуване и са готови да преследват мечтите си. От другата страна на страха е всичко, за което мечтаеш. Там е магията”, каза Пелуми Нуби.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS.

Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: "Дойче веле"