Той сключи брак с приятелката си Кристина Сас

Бьорн Улвеус от ABBA се е оженил за своята настояща приятелка на церемония, водена от телевизионната водеща Санди Токсвиг, пише „Гардиън“.

79-годишният шведски певец, който вече е бил женен два пъти, се запознал с Кристина Сас през 2021 г. в Нюрнберг, Германия, във връзка с издаването на последния албум на ABBA Voyage.

От ABBA призоваха Тръмп да спре да използва песните им в предизборната си кампания

В публикация на страницата му в Instagram се казва: „В началото на 2016 г: „Днес, на 21 септември 2024 г., Бьорн Улваеус се ожени за Кристина Сас от Хернинг, Дания. Те се запознаха в Нюрнберг през 2021 г. във връзка с издаването на последния албум на групата ABBA Voyage и започнаха да се срещат през пролетта на 2022 г.

„Сватбата се състоя в Копенхаген в присъствието на близки приятели и семейството. Санди Токсвиг, Ан Линет и Кая Брюл изнесоха свои изпълнения и направиха вечерта изключително специална“, гласи съобщението.

Легендите от АBBА ще бъдат удостоени с кралския рицарски орден на Швеция

Улваеус публикува снимки от деня, на една от които бившата водеща на британското състезание Great British Bake Off Токсвиг е облечена в червена роба. Водещата е застанала до Улваеус, облечен в костюм, и съпругата му, облечена в нежна зелена рокля.

Представители на Улваеус потвърдиха пред информационната агенция PA, че Токсвиг е провела церемонията.

Улваеус е известен с това, че е една четвърт от шведската поп група ABBA, която тази година отпразнува 50 години от спечелването на песенния конкурс „Евровизия“ с песента „Ватерло“.

Първоначално групата се е състояла от две двойки - Улваеус и Агнета Фелтског и Бени Андершон и Ани-Фрид Лингстад. Фелтског и Улваеус, които се женят през 1971 г., се развеждат през 1980 г., а Андершон и Лингстад се развеждат през 1981 г. - една година преди групата да се раздели. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: БГНЕС