Престъплението е извършено на 1 септември

Задържаха млад мъж за дързък грабеж на бензиностанция в Добрич. Маскиран и въоръжен, той задига парите от касата и удря с пистолет служителя, който се опитва да го спре. След продължило месец и половина разследване, виновникът е издирен и предаден на прокуратурата.

Престъплението е извършено на 1 септември в един от обектите по Околовръстното шосе на Добрич. Въоръженият грабеж става към 3.00 ч. сутринта, когато 28-годишният обвиняем нахлува в обекта с пистолет в ръка. По-късно пред разследващите той обяснява, че парите му трябвали, защото имал дългове. Предходната вечер той бил в компанията на 40-годишен мъж, който първоначално е привлечен като съучастник, но по-късно става свидетел.

„Вървейки към бензиностанцията, обвиняемият е споделил на свидетеля, че възнамерява да извърши грабеж, тъй като имал финансови затруднения. Свидетелят казал, че не желае да участва в това деяние и двамата се разделили. Дал му обаче суитшърт с качулка”, заяви Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура в Добрич.

Въоръжен грабеж в игрална зала в „Студентски град”

„Обвиняемият е заварил служителя в автомобил пред бензиностанцията, извадил пистолета и няколко пъти му казал: ”Давай парите! Ще ти счупя колата и ще ти строша главата!”, посочва Илиев.

Дежурният влиза в обекта, а след него и нападателят. „Успява да отнеме оборотни пари - 250 лева. Когато нападателят тръгва да излиза от обекта, възниква сблъсък между въпръжения и продавач-консултанта. 57-годишният служител е пострадал. Получава разкъсно-контузна рана на главата, в областта на тила. Той е прегледан и по-късно освободен от ЦСМП”, подчерта Стоян Стоянов, говорител на ОДМВР-Добрич.

Служителят подава сигнал чрез паник бутона в обекта. Издирването на нападателя обаче отнема месец и половина. „Тъй като извършителят на деянието е бил с качулка и с маска, са се виждали само и единствено очите му. Неговото установяване е било изключително трудно, но адмирации към колегите от МВР, които са положили максимални усилия. Същият е бил задържан, като у него са установени наркотични вещества, реагиращи на полеви тест за амфетамин”, уточни говорителят на Районната прокуратура.

Като в екшън филм: Маскиран обра бензиностанция в Добрич и удари служител с пистолет по главата (ВИДЕО)

„Намерени са голяма част веществени доказателства по делото. Установен е и пистолетът, с който е извършено деянието”, заяви Стоянов.

„Разпитан е в хода на досъдебното производство, като изразява съжаление за стореното и заявява, че желае да възстанови сумата, която е откраднал”, допълни Даниел Илиев.

Младият мъж е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа, предстои да му бъде поискана и най-тежката мярка. „Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години”, заявиха от прокуратурата.

До момента той не е осъждан, макар да е криминално проявен, както и 40-годишният му приятел.

Репортер: Надежда Карапанчева

Редактор: Станимира Шикова