"Тя ме унижи пред детето ми", твърди Манол

Футболният фен на бургаския футболен отбор "Нефтохимик" Манол Петров, който рита бургаски журналист, с разказ за инцидента само по NOVA.

Петров призна, че в петък вечерта на стадион "Лазур" е ударил журналистката Стиляна Божидарова, но по думите му бил провокиран от нея.

Неговата версия е, че журналистката е започнала спор с футболните фенове.

"В това, което разказва Стиляна Божидарова, има съвсем малка истина. Тя ме ритна пред 20 души. Уцели ме в лицето със запалената си цигара". Това заяви за "Събуди се" фенът на "Нефтохимик". 

"3-годишният ми син ми беше до мен. Тогава я ритнах през хората. Това е истина", разказа Манол Петров. 

По темата

Ситуацията се разиграла посред бял ден пред очите на десетки свидетели на стадион "Лазур" в Бургас. По думите на Божидарова, 120-килограмовият мъж я съборил на земята и започнал да я рита в корема заради неин репортаж в бургаски сайт. Във въпросната статия тя пише за футболист на "Нефтохимик", който е причакан и бит от фенове веднага след загубата на отбора от "Ботев " (Гълъбово).

"Стана най-немислимото. Бях съборена на земята и ритана с всичка сила в корема", разказва Стиляна Божидарова. Тя сподели, че пие успокоителни. 

"Не може да ме унижаваш пред сина ми. Всеки има достойнство", обърна се Манол към нея. 

Мъжът се казва Манол и е един от тарторите в агитката на отбора. Работи като охранител в бургаски мол и е стар познайник на полицията. Основно с хулиганските си прояви по време на футболни срещи.

Той е бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Законът предвижда лишаване от свобода до 3 години.

Репортер: Цеца Алексова