Той наричал непълнолетните момичета свои \"духовни невести\"...

Полигамният водач на отцепническа мормонска секта Уорън Джефс беше осъден на доживотен затвор. Той е признат за виновен за сексуално посегателство срещу непълнолетни момичета, които наричал свои \"духовни невести\".


Когато се \"оженил\" за тях, те били съответно на 12 и 14 години. По-голямото момиче родило дете от 55-годишния мъж. 


Съдебните заседатели в Сан Анджело, щата Тексас – 10 жени и двама мъже мъже, се съвещаваха само половин час, преди да  произнесат решението си за доживотната присъда.


Делото срещу Джефс започна след полицейски акция в ранчото \"Копнеж за Цион\" преди три години. Властите задържаха около 400 деца, които бяха върнати на родителите им след разследване и ДНК-тестове.


Прокуратурата обяви, че 55-годишният Джефс е използвал прикритието на религиозна церемония за сексуална гавра с деца. Джефс е злоупотребил с положението си на водач на Фундаменталистката църква на Исус Христос и светците от последния ден, за да задоволи личните си апетити, каза на съдебното жури помощник-главния прокурор на щата Ерик Никълс.


В съдебната зала беше пуснат аудиозапис, в който Джефс казва на групи тийнейджърки, че ще бъдат отхвърлени от господ, ако откажат да задоволят сексуалните му желания.


Сектата на Джефс, наброяваща 10 000 последователи в Северна Америка, беше осъдена от официалната Мормонска църква и е разследвана и от властите в Канада по обвинения, че урежда бракове между възрастни мъже и непълнолетни момичета.