Николов е бил нападнат от двама мъже недалеч от жилището си...

Тази вечер бе пребит директорът на АЕЦ \"Козлодуй\" Александър Николов. По информация на БГНЕС Николов е бил нападнат от двама мъже недалеч от жилището си.

Нападателите са успели да избягат. В момента цялото ръководство на областната дирекция на полицията от град Враца се намира на мястото, където бе извършено нападението. От полицията засега отказват да дадат повече информация около инцидента и за състоянието на директора на АЕЦ \"Козлодуй\" Алексанъдр Николов.

Управлението на АЕЦ \"Козлодуй\" се осъществява от Съвет на директорите и от изпълнителен директор. Александър Николов е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. \"АЕЦ Козлодуй\" ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.

В предприятието работят около 4 200 души. Фирмата е еднолично акционерно дружество със 100 процента държавно участие. От 18.09.2008 г. АЕЦ \"Козлодуй\" ЕАД е дъщерно дружество на \"Български Енергиен Холдинг\" ЕАД.