Пострадалото момче е с опасност за живота...

16-годишно момче от столично училище беше пребито жестоко от свои връстници снощи. Момчето е в \"Пирогов\" и лекарите се борят за живота му. Единият от нападателите – 15-годишно дете, от близкия техникум, е задържан в полицията за 24 часа.

 

Днес родители на други деца се събраха притеснени пред училището и поискаха полицията да направи повече за сигурността в района.

 

Инцидентът е станал около 19.30 часа снощи в района на 35-то столично училище. 16-годишният Андрей се е прибирал към вкъщи, когато го нападат група момчета и му нанасят жесток побой.

 

Пострадалото момче е с опасност за живота. Направена му е операция, изваден е единият му бъбрек и далака, има наранявания на белия дроб и комоцио.

 

Родители на ученици от 35-то училище разказват, че това не е първият инцидент с техните деца. Тормозът започнал на 7 ноември на трамвайната спирка пред Строителния техникум.

 

Задържаният от полицията се казва Валентин и е на 15 години. Той е познат на инспекторите от детска педагогическа стая като привърженик на фенклуба на Левски и заради употреба на алкохол. Говорено е и с родителите му.

 

Полицаите също ще вземат мерки – през зимния период ще осигурят по един полицай в дворовете на всички столични училища в късните вечерни часове, когато учениците свършват занятия.