В същото време продължава издирването на още 17 души, които се водят изчезнали...

Още един загинал беше открит в кораба \"Коста Конкордия\", който заседна край бреговете на Италия. Продължава издирването на 15 души, които се водят изчезнали. Властите в Италия предупредиха за екологична катастрофа заради пълните с гориво резервоари на кораба.

 

Компанията-собственик на лайнера обяви, че капитанът вероятно е допуснал грешки. Според прокуратурата той е напуснал плавателния съд, преди всички пътници да бъдат евакуирани.

 

Представител на италианската брегова охрана обяви, че капитанът е пренебрегнал исканията им да се върне на кораба и да се включи в спасителната операция.

 

От прокуратурата пък обявиха, че е имало отклонение от маршрута и лайнерът се е приближил твърде много до Джилио. Жителите на острова потвърдиха, че корабът е бил твърде близо до сушата и се е ударил в подводен риф, който бил добре известен на местните рибари.

 

Екипажът пък е действал неправилно в създалата се извънредна ситуация и е започнал евакуация половин час след инцидента. Вчера бяха спасени двама младоженци от Южна Корея.

 

Говорител на спасителните екипи заяви: \"Те бяха се заключили в каютата си и стояха там. Не можем да разберем защо\".

 

От кораба беше изведен и италиански гражданин, който работел на кораба. Той започнал да крещи радостно, когато видял водолазите. В неизвестност остават шестима членове на екипажа и 11 пътници.

 

Издирването на още оцелели обаче е опасно, защото палубата на \"Коста Конкордия\" е наклонена почти на 90 градуса и има опасност той да потъне.