Коко Динев се оттегли от клуба

Локомотив - Пловдив остана без собственик, след като Коко Динев се оттегли от клуба. Бизнесменът посочи две основни причини за своето решение. Едната е невъзможността да отделя достатъчно пари за клуба, а другата - безспирните съмнения за участие в черно тото. Динев обясни, че оставя акциите на административния директор Атанас Узунов.

 

"Упълномощен съм да преговарям за човека, който иска да вземе клуба и да стане собственик. Затова апелирам към всеки един желаещ да заповяда в канцелариите на клуба да получи акциите”, заяви Узунов. Най-добрите футболисти на клуба вече започнаха да напускат.

 

Юнес Бенжелюн, Жереми Родригес и Сержиньо разтрогнаха договорите си, като първите двамата дори подписаха с ЦСКА. Очаква се утре към червените да се присъединят Сержиньо, Златински, Венков, Тасио и Кириакидис.

 

Въпреки всички проблеми, Локомотив ще пътува за Холандия, за да изиграе реванша от Лига Европа срещу Витес в четвъртък. Първият мач между двата тима завърши 4:4, а по време на срещата феновете на "смърфовете" издигнаха плакати "Продажниците вън", "Лаута не е казино" и "Заложиш ли любовта на феновете, винаги губиш".

 

Напрежението ескалира до краен предел в неделя, когато 200 привърженици на отбора забавиха началото на тренировката и дадоха ултиматум на футболисти и треньори, че ако съмнителните мачове не престанат, ще бъдат предприети и по-крайни действия. В крайна сметка се стигна до напускането на Коко Динев, което оставя клуба в изключително тежка ситуация в навечерието на новия сезон от "А" група.