На легендарното съоръжение ще се определи победителят в Шампионската лига

Олимпийският стадион в Берлин ще приеме финала на Шампионската лига по футбол през 2015 г. Новината съобщи най-тиражният вестник в Германия "Bild". Очаква се официалното потвърждение от UEFA да дойде през март следващата година.

 

Легендарното съоръжение в столицата на федералната република е построено още за Игрите на 11-та олимпиада през 1936 г. След това стадионът е приемал няколко големи първенства и финали. През 2006 г. на "Олимпия щадион" се игра последният мач на Мондиала по футбол, а през 2009 г. арената бе домакин на Световното първенство по лека атлетика.

 

Миналият сезон финалът на Шампионската лига беше на "Алианц Арена" в Мюнхен. Клубното съоръжение на Байерн прие сблъсъка между баварците и Челси, който беше спечелен от лондончани.

 

През 2013 г. последният сблъсък от турнира ще се проведе на митичния "Уембли" в Лондон. Той беше домакин и преди година и половина, но сега ще приеме мача заради 150-годишнината на Английската футболна асоциация.

Следващият сезон домакинството в поверено на португалския "Ещадио Луш". Очакванията са през 2016 г. финалът да се играе на "Джузепе Меаца" в Милано.