6-годишно дете в момента е в реанимация, интубирано е и се бори за живота си

27-годишното момиче, което пострада тежко след инцидента на “Цариградско шосе” е починало тази нощ в болница „Св. Анна”. Директорът на болницата - д-р Димитър Димитров, заяви за Нова телевизия, че след като момичето е постъпило в клинична смърт и първоначално е било извадено от това състояние, няколко часа по-късно – към 02.15 ч., е починало.


6-годишното дете в момента е в реанимация, интубирано е и се бори за живота си. Състоянието му продължава да бъде критично. 46-годишната майка на детето е с тежка политравма на гърди, корем и крайници, но е най-добре от всички, тъй като е в съзнание. Състоянието й е стабилно, предстои да й бъдат направени още 2-3 операции.


Директорът на ”Св. Анна” с подробности за пострадалите27-годишният мъж, настанен в „Пирогов”, е в централна реанимация, след като му е бил изваден далакът. Последвало е стабилизиране на таза му, който е бил счупен. Лекарите не смеят да се ангажират с прогноза как ще се развие състоянието му. 28-годишна жена също е в "Пирогов", но тя е с лека черепно-мозъчна травма. 

 

Хоспитализация е отказал 60-годишният мъж. Той е с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането беше уважено желанието му да не остава в болницата и беше пуснат да си ходи.


Осводени са 43-годишната пациентка, при която бяха установени две счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишната, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка.

 

В болницата „Царица Йоанна – ИСУЛ” има две сестри на 15 и 19 години, които са с леки травми.

 

В „Света Анна” остават двама души, а във ВМА – жена на 44 години. 

 

Очевидци разказват...Както ви съобщихме, 12 души пострадаха, след като такси помете хората на спирка пред мол на булевард „Цариградско шосе”. На спирката чакали поне 20 души, разказват очевидци, когато таксито се врязало в тротоара и помело хората. Първоначалните версии сочат, че може би в движение се е спукала една от гумите на таксито или че друг шофьор го е засякъл. Очевидците са единодушни, че шофьорът е карал с висока скорост.


След инцидента хора с личните си автомобили закарали някои от пострадалите до близките болници. 


Шофьорът на таксито е 35-годишен, не е пострадал. По време на инцидента не е возил клиенти. След като слиза от колата, хората на спирката му налетели на бой. Движението по "Цариградско шосе" остана затворено часове наред. Освен полиция и Бърза помощ, на мястото на мелето пристигна и пожарна, за да обезопаси терена. 


По официални данни от полицията шофьорът на таксито е бил с 1,8 промила алкохолДрегерът е отчел наличие на алкохол в дъха, очакват се и резултатите от кръвната проба. 


Повече подробности ще намерите във видеото.