Млад мъж, предизвикал катастрофа, избяга от инцидента, пострадал почина, докато го открият

Жестока катастрофа, отнела по нелеп начин човешки живот, потресе Златоград. Шокиращото в случая, е, че 28-годишният шофьор участвал в зверския сблъсък се разменил с 18-годишен свой братовчед и избягал от местопроизшествието.

 

Геодезистът Емил Ехленов вчера трябваше да навърши 55 години. Преди седмица обаче на 12 километра от вкъщи колата му е ударена и буквално изхвърлена върху мантинелата от друг автомобил.

 

Емил е тежко ранен от удара, а водачът на другата кола бяга от местопроизшествието. 

 

Случайно на мястото на катастрофата около 12:40 през нощта минава с колата си кметът на село Добромирци. 

 

Полицаи и пожарникари вадят Емил от размазаната кола, но по пътя за болницата той умира.

 

През това време роднини на другия участник в катастрофата отиват на местопроизшествието. 

 

18-годишният Сезер Хаджиюсеин признава пред полицаите, че в момента на сблъсъка той е седял зад волана. Часове по-късно става ясно, че е излъгал. 

 

Следите водят полицаите до 28-годишния му братовчед Ерай. При разпита той признава, че е бил зад волана и е напуснал мястото на катастрофата. А часове след инцидента алкохолната му проба показва 0.24 промила. 

 

Това дава основание на близките на починалия да смятат, че в момента на удара Ерай е бил пиян.

 

Почерненото семейство обаче дни наред си задават един и същ въпрос. Защо виновникът за катастрофата и близките му  не са помогнали на Емил. 

 

За близките без отговор остава и въпросът защо в смъртния акт липсва часът на смъртта на Емил. И са категорични, че ще започнат съдебна битка в търсене на истина и възмездие за виновните от фамилия Хаджиюсеин.

 

Повече по темата гледайте във видеото