Ситуацията е овладяна и няма опасност за хората

Пожар в оръжеен магазин и склад за боеприпаси вдигна на крак целия състав на пожарната в Хасково. Огънят е пламнал рано сутринта в стрелбищен комплекс край града. Ситуацията вече е овладяна и няма опасност за хората. 


Малко преди 6 часа сутринта е получен сигнал за пожар в оръжеен магазин край Хасково. 


„При пристигане първите екипи заварват горящ магазина и склада към него, като впоследствие по време на гасенето започват и гърмежи, обясни началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Николай Вълчев.


Предполага се, че в склада има над 10 000 патрона и фойерверки. Част от боеприпасите бяха изнесени навън. Но заради опасността пожарникарите не успяха да влязат в горящия склад.


„Направихме два опита с пяна да запълним помещението, с цел поне да намокрим кашоните, пиробатериите и кутиите с патрони, за да намалим температурата и да има по-голяма сигурност за екипа впоследствие да се гаси и с вода”, обясни Николай Вълчев.


На място пристигна целият наличен състав на хасковската пожарна. В близост няма жилищни сгради, така че опасност за хората нямаше. 


Разследващите работят и по версия за умишлен палеж, защото една от вратите на сградата е била разбита.


Работниците от стрелбището не знаеха какво се случва и каква може да е причината за пожара.


Следобед предстои оглед, който да установи причините за пожара.


Репортер: Димитър Иванов