Продължават инспекциите на местата за задържане след бягствата в София и Бургас

Двадесет мобилни телефона са иззети от затворници в Пазарджик, Бобов дол, Белене, Ловеч, Враца и Бургас между 1 и 6 май в рамките на започналите проверки в местата за задържане след бягствата от началото на месеца, съобщи БГНЕС. А за последните два дни в София и в Бургас са конфискувани още два апарата.

 

Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” направиха проверка и на Пазарджишкия затвор, която е третата след предприетите вече инспекции в затворите в Бургас и в Пловдив. Успоредно с тях продължават и личните обиски на лишените от свобода, претърсват се и помещения в затворите.
 

От дирекцията се похвалиха и с предотвратени опити за внасяне на наркотици. Дрогата била открита при проверки на багажи, донесени на свиждания.

 

Бягствата станаха повод за проверки в затворите в цялата страна. От главна дирекция „Изпълнение на наказанията” съобщиха днес, че в рамките на инспекциите са иззели повече от 20 мобилни телефона и са предотвратили опити за внасяне на наркотици. Продължават личните обиски на лишените от свобода, претърсват се и помещения в затворите.