Само за седмица получихме сигнали от Шумен и Монтана

Появи се нова схема за кражба на мотоциклети. Крадат се обявени за продажба мотори, още при огледа. 

 

Само за седмица получихме сигнали от Шумен и Монтана. 

 

Димитър пуснал обява в интернет, за да продаде мотора си. Поредният кандидат – купувач се представил за Крум от Бургас. Мъжът поискал да огледа мотора. 

 

 „На клиента му хареса външния вид на мотора и пожела да му направи един тест с цел да види дали технически е изправен”, разказва Димитър Димитров.


 
Уговорката била, моторът да се кара само пред паркинга на блока, тъй като превозното средство нямало регистрационни табели.

 

Мнимият купувач обаче не спазил уговорката, излязъл на улицата и потеглил в неизвестна посока.

 

 „След 50 метра, където свършва улицата, аз очаква да направи обратен завой и да се върне, но той тръгна посока центъра на града и в този момент се усъмних, че става въпрос за измама и кражба”, разказва потърпевшият. 

 

Той се обадил в полицията, а от местния рокерски клуб също започнали собствено разследване. Оказало се, че в Шумен преди три дни бил откраднат мотор по същата схема.

 

 „Свързахме се със собственика и му предоставихме фоторобот, предоставен от наши приятели мотористи в Шумен, и се оказа, че извършителят е същият”, разказа Станислав Струнджев – председател на мото клуб „Монтана”. 

 

Според местните рокери, това не е обикновена кражба, а става въпрос за организирана престъпна група.

 

 „Откраднатият мотор в Монтана е доста по-рядък модел, което ме навежда на мисълта, че се подготвя някаква пратка, която да бъде изнесена от България в близки страни, където да бъдат регистрирани и продадени там”, разсъждава Станислав Струнджев.

 

От полицията отказаха коментар по случая.