Според него държавата трябва да си върши работата всеки ден, "а не от избори на избори"

Във връзка с гласуването под строй в Бобов дол и празните щандове в хранителния магазин, за който хората имат ваучери за храна от работодателя, омбудсманът Константин Пенчев коментира в "Здравей, България”, че е сезирал Инспекцията по труда

Още по темата

 

"Видяхме едно фрапантно нарушение. Работодателят не е феодал и не може по този начин да унижава хората. На тях трябва да им помогнат държавните институции”, заяви Пенчев.

 

"Аз ще искам отговор от Инспекцията по труда и ако той не ме удовлетвори, съм назначил цяла комисия да провери случая. Ще продължа да разследвам, ще сезирам и други органи. Този случай няма да бъде оставен така и накрая ще изляза със становище”, гарантира омбудсманът на България.

 

"Ние говорим за задкулисие в политиката, но още по-голямо е задкулисието в икономиката. От 25 години от някъде се появяват „преуспели” личности, които се ползват от комфорта на всяко правителство”, на мнение е Пенчев.

 

Според него е крайно време държавата да си върши работата всеки ден, "а не от избори на избори”. Той призова хората да се обръщат към него, когато правата им са нарушени и гарантира, че кореспонденцията с него е поверителна и всеки ще остане анонимен.

 

"Лошото е, че аз се самосезирах от вашия репортаж. От години наред никой не се е обърнал към мен, хората ги е страх”, допълни Константин Пенчев.