Един от останалите подсъдими по делото поискал отлагане заради хемодиализа

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветна Цветанов за незаконно подслушване не тръгна от първия път днес и бе отложено за 3 юли

Още по темата

 

Преди заседанието стана ясно, че един от бившите директори на вече разформированата служба за подслушване СДОТО - Цветан Иванов, е подал молба за отлагане, тъй като малко по-късно днес е на хемодиализа. Очаква се делото срещу Цветанов да се гледа при закрити врата.

 

Вчера бившият вътрешен министър бе осъден на четири години затвор за възпрепятстване на разследване срещу високопоставен полицейски служител - не е разрешил използването на СРС срещу Орлин Тодоров, областен ръководител на полицейско звено за борба с организираната престъпност, като по този начин е попречил на събирането на доказателства срещу Тодоров.

 

По днешното дело, освен Цветанов, подсъдими са още трима бивши директори на СДОТО. Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов са обвинени в това, че в периода февруари 2010 г. до април 2013 г. не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация. 

 

Според обвинението те не са създали регламент за използването на специализирана мобилна техника и не са осъществили контрол за правомерното прилагане на СРС-та. Цветанов пък трябва да отговаря пред съда за това, че като министър "съзнателно е допуснал" тримата директори да извършат престъпление