Операцията е съвместна на ДАНС и МВР

При съвместна операция на ДАНС и МВР е разкрит канал за незаконно превеждане на хора към Западна Европа и е задържано лице, издирвано от Интерпол.

 

Акцията е била проведена под ръководството и надзора на видинската районна прокуратура, уточниха от пресцентъра на ДАНС. Каналът за трафик на хора е разбит на 8 юни на ГКПП "Видин - Пътническа жп гара".

 

При извършена съвместна проверка на международния бърз влак № 480, пътуващ по маршрута София-Будапеща, в "тайник" в пътнически вагон е открит и задържан македонски гражданин, който е обявен за издирване от Интерпол във връзка с влязла в сила осъдителна присъда в Македония. Лицето е било укрито във фабрична кухина зад стената на сервизно помещение на пътнически вагон чрез демонтиране на странична преграда.


Образувано e досъдебно производство. Задържани са двама души. Вчера едното от тях е получило от Районен съд - Видин осъдителна присъда 14 месеца ефективно наказание "лишаване от свобода", като е приведено в затвора и е открита процедура по екстрадиция.