Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража"

 

Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна. 

 

Медицинската експертиза не е установила следи от насилие. Същевременно, установено е наличие на биологичен материал в неговата хотелска стая. Освен това в кръвта на момичето е открито наличие на алкохол. По информация на Нова телевизия става дума за 300 грама алкохол. 

 

Мярката на Иван Евстатиев се гледа при закрити врата. Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража". "Не съм виновен", заяви той на влизане в съдебната зала. Съдът все още не е решил дали да го остави зад решетките. Докато тече заседанието, десетки жители на Стрелча протестират пред сградата на сградата на съда. 

 


 
 

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв". Това заяви роднина на 16-годишното момиче. 

 

"Когато я видях, тя беше много зле и не си спомняше нищо. Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви нейна приятелка. 

Още по темата

 

След като двама районни прокурори от Панагюрище си направиха отвод, случаят се наблюдава от прокуратурата в Пазарджик. Момичето вече е разпитано пред съдия в присъствието на психолог. Предстои Районният съд в Панагюрище да насрочи съдебно заседание, в което да бъде решено дали Евстатиев ще остане зад решетките.  

 

В кръвта на ученичката е открито голямо количество алкохол. Това сочат експертизите, които обаче не са установили упойващи вещества. Според източници на Нова момичето е приело поне 300 грама. 

 

 

"Когато я видях, тя беше много зле и не си спомняше нищо. Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви нейна приятелка. 

 

 

Хората в Стрелча и тази вечер ще се съберат, за да изразят недоволството си от бившия кмет Иван Евстатиев.