Парите са от събраните местни данъци

 

Нагъл обир на парите от данъци в хасковско село. Метална каса с 1600 лева е задигната от кметството във Войводово от двама рецидивисти в кражбите.

 

Рано сутринта в понеделник крадците тръгват през църковния двор. Целта - селското кметство, което се оказва лесно за превземане. След като се прехвърлят през отворения прозорец на тоалетната, те бързо стигат до стаята с металната каса и си тръгват с нея.

 

Вътре имало 1 600 лева, събрани от данъците на хората. След подаването на сигнала, полицаите бързо стигат до извършителите - на 19 и 24 години. В дома на единия от тях са открити част от парите, металния шкаф и инструмента, с който той е бил отворен. Освен на полицията, двамата са познати и на хората във Войводово, които неведнъж са обирали.

 

От Община Хасково заявиха, че кметът на селото, който преди години се прочу, че е скрил бюлетини по време на изборите, като материално отговорно лице трябва да плати липсите от джоба си. Ден след кражбата кметството остана заключено, но и днес въпреки всичко прозорците на сградата са отворени и всеки може да проникне в нея. Данъкоплатците могат да са спокойни. Всички квитанции са открити и няма да им се наложи да плащат данъци повторно. 

 

Репортер: Димитър Иванов

 

Видео: БГНЕС