Звездата на „Барселона” се закани да съди медията, разпространила тази информация

Звездата на „Барселона” Лионел Меси изградил мрежа за данъчни измами чрез панамската компания „Mega Star Enterprises” с цел да избегне плащането на налози върху част от приходите си. Това съобщава испанският вестник „El Confidencial”, цитиран от редица медии по цял свят.

Още по темата

 

Информацията се основава на документите, разкриващи как известни личности укривали огромните си състояния в т.нар. „данъчни убежища”. Данните изтекоха под името „Панамски документи” и били предоставени от пожелал анонимност служител на кантората „Мосак Фонсека”, специализирана в създаването на офшорни компании.

 

Според „El Confidencial” Меси и баща му се подписали на документите за придобиване на „Mega Star Enterprises”, която всъщност не извършва никаква дейност, чрез уругвайска буферна компания. Това станало само ден, след като властите в Испания повдигнаха обвинения срещу двамата за укриване на данъци в размер на 4 млн. евро.


Футболистът категорично отрича тези твърдения и се заканва да съди вестник „El Confidencial”. 

 

 

Ръководството на Барселона е изразило своята пълна подкрепа към Лионел Меси по случая „Панама“. Шефовете на Барселона са разговаряли с Меси и са го уведомили, че той може напълно да разчита на тяхната подкрепа, съобщава gong.bg

 

#panamapapers