Експлозията избухна малко след отплаването на корабче с 35 пътници на борда

Испанка, пристигнала на меден месец на индонезийския остров Бали, загина при експлозията на туристическо корабче заедно с още една жена, а 23 чуждестранни туристи бяха ранени, съобщиха властите ден след злополуката, цитирани от БГНЕС. 

Взривът избухна малко след отплаването на корабчето с 35 пътници от пристанище Паданг Бай за островчето Гили Траванган. Експлозията разби панорамно стъкло и разхвърля наоколо отломки, които раниха много хора.

По темата

Според местните власти инцидентът е предизвикан най-вероятно от проблем с резервоара за гориво и не става дума за атентат.

Малко след взрива почина и австрийска туристка.

29-годишната испанка е починала в болница от нараняванията си. 31-годишният ѝ съпруг е ранен. Двамата се оженили в началото на месеца и били на Бали на сватбено пътешествие.

На корабчето е имало летовници от Великобритания, Франция, Италия, Португалия и Ирландия.

Индонезийският архипелаг се състои от 17 000 острова и фериботните връзки по вода са непрекъснати, но мерките за сигурност не са на нужното равнище.

Миналата година десетки туристи пострадаха при малки експлозии на ферибот, който прекосяваше отсечката от остров Бали към съседния ваканционен остров Ломбок.

Оазис на индуизма в мюсюлманска Индонезия, всяка година Бали привлича милиони чужди туристи с увенчаните с палмови дървета тропически плажове и живописни храмове.