Осъдителна присъда получи само за шофьора на буса, убил Ангел

По темата

Рокери и футболни фенове отново са в Катуница пет години след бунответе там. Тогава те бяха провокирани от това, че близки на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, прегазиха 19-годишния Ангел. Четири рокерски клуба от Пловдив и един футболен отбор са в Катуница.

Около 19.00 ч. тръгна и шествие в памет на жертвите под мотото "Няма да забравим, няма да простим".

През 2011 г. микробус с хора на Кирил Рашков прегази Ангел и го уби. Смъртта на момчето предизвика размирици в Катуница. А по време на бунтовете 17-годишно момче почина от сърдечна недостатъчност. 

В момента Цар Киро и фамилията му са изселени от Катуница. Срещу фамилията има дело за трафик на живак. Рашков е осъден и за укриване на данъци. Шофьорът на буса, убил Ангел, получи 15 години затвор.  

Чичото на Ангел Веселин Христев заяви пред NOVA: „За нас това е изключително тъжен ден. Чувстваме се както се чувствахме и преди пет години. От огромна важност е подкрепата, която ни оказват всички тези хора. Това ни дава кураж”.

Репортаж на Миролюба Бенатова за Катуница пет години по-късно гледайте в "Миролюба Бенатова представя" в предаването "Комбина" в неделя.

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.