Майките и бащите протестират и искат оставката на Владимир Пилософ

Родители на болни деца излязоха на протест пред Mинистерството на здравеопазването. Основно искане е оставката на сегашния директор на Фонда за лечение на деца Владимир Пилософ.  

Според недоволните Фондът за лечение на деца работи неефективно, след като предишното му ръководство беше показно арестувано в края на април. През последните две седмици оставки подадоха петима от 17-те членовете на обществения съвет, който решава дали дадено дете да се лекува в чужбина или не.

По темата

От своя страна въпреки постоянните недоволства, директорът на фонда уверява, че работата върви според всички правила и че нападките срещу него са тенденциозни.  

"Последния път, когато бяхме в Германия, не беше заплатена сумата, която се изискваше от болницата", обясни баща, чието дете е изпратено от Фонда за лечение в чужбина.

"Да откажеш лечение на дете без абсолютно никакви аргументи!... И това дете за две седмици да е принудено да събира, и остава въпросът - какво става с парите на Фонда. Значи ние ще си решаваме проблемите с дарителски кампании, тогава парите на Фонда за какво отиват", попита майка на дете, което ползва услугите на Фонда за лечение на деца в чужбина.

В отговор на този протест, сега Министерството на здравеопазването дава брифинг. За новините оттам очаквайте информация в следващите емисии.