Те са разговаряли за живота в Белия дом и за отглеждането на децата там

Първата дама Мишел Обама и нейната приемничка Мелания Тръмп се запознаха днес в Белия дом, докато съпрузите им, Барак Обама и Доналд Тръмп обсъждаха в Овалния кабинет предстоящото предаване на властта.

СНИМКИ НА НОВАТА ПЪРВА ДАМА ВИЖТЕ ТУК

Мишел Обама посрещна следващата първа дама в резиденцията. Срещата им беше закрита за журналисти.

"Мишел имаше възможност да посрещне бъдещата първа дама и имахме чудесен разговор и с нея", заяви президентът Обама в компанията на Доналд Тръмп.

Обичайно на първата си среща настоящата и бъдещата първи дами разговарят за живота в Белия дом и отглеждането на децата там.

Петдесет и две годишната Мишел Обама, първата чернокожа президентска съпруга в американската история, е бивш адвокат с диплома от Харвардския университет. Тя ще напусне Белия дом на 20 януари, ползвайки се с много голяма популярност. Според извършено наскоро допитване популярността на президентските съпруги е 79% - по-голямо отколкото за съпруга й.

Мелания Тръмп е на 46 години, бивша манекенка от словенски произход. Одобрението за нея е 28%, а неодобрението - 32 на сто - най-ниските стойности за първа дама от 80-те години на миналия век насам.

Мелания се появяваше рядко в публичното пространство по време на кампанията, предпочитайки да остане у дома, за да се грижи за 10-годишния син, който имат с Доналд Тръмп.

Мишел Обама от своя страна не жалеше усилия в подкрепа на "своята приятелка" Хилари Клинтън в последните седмици. С огромна енергия тя участваше в многобройни предизборни прояви, внасяйки в тях свеж полъх, какъвто често им липсваше, припомня АФП, цитирана от БТА.