Без ток са няколко региона в Чехия, Австрия и Полша

Тежка зима в Източна и Централна Европа. Наводнения, снеговалеж и силен вятър затвориха пътища, прекъснаха електроснабдяването и доведоха до стотици катастрофи. За инциденти свързани с времето съобщават от Германия, Чехия и Унгария.

В Германия лошото време донесе тежки наводнения. Историческият център на Росток беше наводнен. Нивото на прилива беше опасно високо в десетки градове по Балтийско море. Наводненията са най-тежките от 10 години насам.

Нанесени са сериозни щети.  Наводненията отнесоха коли в градовете Любек и Фленсбург, а части от включения в списъка на Световното наследство стар град на Любек станаха непроходими за пешеходци.

На остров Узедом стихията нанесе поражения на крайбрежния булевард и на павилиони за храна.

На други места в Германия заради снега транспортът беше парализиран, а много влакове не се движеха. Заради снегонавявания има затворени пътища. 

СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Без ток са няколко региона в Чехия, Австрия и Полша. В Унгария един от големите притоци на река Дунав замръзна. Температурите падат под -15 градуса и се очаква поне няколко дни да се задържи така.

СЕВЕРНА ПОЛША БЕШЕ ВРЪХЛЕТЯНА ОТ ВЕТРОВЕ СЪС СКОРОСТ ДО 70 КМ/Ч - ГАЛЕРИЯ

Лошо време и се очаква и в Гърция. Властите в Атина обявиха, че ще приютяват бездомни хора в метростанциите, заради очакваните ниски температури. Синоптиците предупредиха, че лошото време ще се задържи поне до неделя.

Тежка зима и в Съединените щати. Хиляди се оказаха блокирани в планините в Калифорния. Обилен снеговалеж затвори пътищата. Много хора чакат с часове в колите си. Ресторанти и кафенета се превърнаха в подслон за стотици.

Закъсали тирове пречат на снегорините.

Според синоптиците това далеч не е всичко. В планините Сиера Невада се чакат невероятните 4 метра сняг. Според прогнозата той ще навали едва за 10 дни.

Освен със сняг, в централните райони се борят и с големи студове. На места в Уисконсин температурите паднаха до - 30 градуса по Целзий. Зимата в района често е тежка. И местните власти твърдят, че са подготвени със сол и химикали за пътищата. А гражданите гледат спокойно на лошото време.

 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК