"Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение по делото", коментира прокурор Григорова

„Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение чисто процесуално по делото. Разследването е показало, че става въпрос за умишлено убийство. Лекарите са казали, че около 3 см е дълбочината на прорезната рана, което означава, че не имало сила, целенасоченост и годно оръжие, за да се извърши това престъпление”, коментира за „Здравей, България” прокурор Йовита Григорова – говорител на Апелативна прокуратура в Бургас.

Оказва се, че двете деца са общували в социалните мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща.

„Те се познават лично от скоро, но не може да се каже дали това е първата им среща. Разследваме убийството, а вещите на детето са чест от разследването. Взети са кръвни проби от двете деца с цел да се установи дали са взимали наркотици”, поясни прокурор Йовита Григорова.

Откриха мъртво момиче в асансьор, подозират друго дете за убийството (ВИДЕО)

Поводът за убийството - спор къде да пушат наргиле.

„Никой не може да каже защо са решили да се срещнат на абсолютно непознато място – в квартал „Меден рудник”. Детето има около 3000 приятели. Това е показателно за един двойствен живот. Апелирам родителите да бъдат внимателни към комуникациите на децата си в социалните мрежи. Кръгът от познати на тези децата е неограничено. Не се знае какви са темите, по които те си говорят”, каза още прокурор Йовита Григорова.

Делото днес ще се гледа в Окръжния съд в Бургас. Ще бъде решено дали извършителят да остане за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, 15-годишният младеж може да бъде осъден на от 3 до 10 години лишаване от свобода. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.