И двамата са пили алкохол

Съдът остави за постоянно в ареста двамата шофьори, които удариха общо 19 автомобила в опит да избягат от полицейските патрули в столицата преди дни. Общото между тях е, че са пили алкохол и че днес съжаляват за действията си.

За щастие свидетели и потърпевши от инцидентите се разминават само с ужаса от това човек да се напие и да седне зад волана. Остава да тежи равносметката, че в два поредни дни полицията се натъква на два подобни случая.

В този с таксито, прокуратурата чака съдебномедицинската експертиза да укаже точната концентрация в кръвта на Иво Нацев.

Таксиметров шофьор помете 9 коли на столичен булевард (ВИДЕО+СНИМКА)

„Нямах право затова си признавам вината и не казвам, че съм прав. Просто отивах колата да я карам за ремонт, спука се предна дясна гума, колата поднесе, леко ударих другите коли и спрях в буса, това е”, заяви Начев пред съда.

Към това, според показанията на свидетелите, Нацев е буйствал при задържането си. Преди това пък се е наложило полицаите да го гонят. За да установят, че така и няма книжка. Нацев твърди, че не е работил с таксито - само го е карал за ремонт. Сега за ремонт са още 11 автомобила.

Бира преди качването зад волана възлиза на 8 потрошени автомобила. От Даниел Янев, който повтаря след Нацев.

„Извинявам се и съжалявам”, заяви Янев.

Той повтаря и опита на Нацев за бягство от полицаите. Когато го задържат, ги заплашва, според свидетелите.

Оставиха зад решетките младежа, който удари 9 коли в София

Съдията критикува наблюдаващия прокурор, че не е наредил принудително вземане на кръвна проба, при положение, че самият обвиняем потвърждава, че е пил бира и че, според свидетелските показания, полицаите е трябвало да му помогнат да излезе от автомобила. Без кръвната проба сега прокуратурата няма доказателства и не може да повдигне обвинение за каране в нетрезво състояние.

Пропускът потвърждава и дежурният прокурор.

Доказано пияни или не, и двамата шофьори ще бъдат съдени за  поведението си зад волана. Твърдят, че са си взели поука.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.