Даниал Бейкверди е обвинен в опит за убийство

Софийският градски съд остави в ареста 15-годишния Даниал Бейкверди, който рани тежко друго момче на 16 години. 

На влизане в съдебната зала Даниал не пожела да коментира нищо пред медиите. Той не спираше да плаче и да повтаря, че бил тормозен. Това потвърди и неговият адвокат.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Има данни, че няколко деца са го тормозили в продължение на цялата учебна година”, заяви адвокат Ивайло Абаджиев.

Имало е вербални обиди, както и колажи с неговото лице, сложени на хора, които извършват хомосексуални действия, уточни той.

Остава тежко състоянието на момчето, намушкано от свой връстник

„Съдът прецени, че има завишена степен на обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самата личност на обвиняемия. Изводът е въз основа на повдигнатото обвинение, а също и на поведението на обвиняемия преди, по време и след извършването на престъплението”, заяви прокурорът по делото Павел Панов.

Разследването е в начален етап и според съда към момента това е адекватното обвинение. Тепърва ще бъдат назначавани и изготвени експертизи.

Адвокатът на Даниал заяви, че ще обжалва още в понеделник пред Апелативния съд. Следващото дело е насрочено за 2 август.

ШОКИРАЩО ПРИЗНАНИЕ: Момче намушка връстник, окървавен се показа в интернет (ВИДЕО)

Припомняме, че пострадалият Християн беше настанен в "Пирогов" с прободни рани в корема и врата. Лекарите го стабилизираха още в първите часове след нападението, но състоянието му е тежко. Даниал е обвинен в опит за убийство. Беше задържан първоначално за 72 часа. Разпитан е и дал е обяснения. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.