БСП внесе предложение в НС да отпаднат промените в данъците

БСП внесе в деловодството на парламента предложение за отмяна на увеличението на данъка върху старите автомобили. Това стана ясно, след срещата им с КНСБ и обсъждането на бюджета за 2019 година. От синдиката смятат, че темата се преекспонира.

КНСБ продължава срещите си с партиите от парламента

Срещите на синдикатите с парламентарно представените партии продължават и днес. След срещата с БСП от КНСБ  заявиха, че предложения за промяна на бюджетната рамка ще има между първо и второ четене. Едно от основните предложения от страна на социалистите ще бъде отпадане на увеличението на данъка за старите автомобили, което доведе до сблъсък на тези и виждани между социалистите и КНСБ. От една страна за социалистите това било изключително лошо за българския гражданин и неговите доходи, докато от синдиката заявиха, че в крайна сметка става дума за увеличение до 10 лева на година.

„Днес ще внесем отпадането на данъка върху старите коли. Тук имаме разминаване. КНСБ смятат, че това не е съществен въпрос, ние смятаме, че това е много съществен въпрос. При това състояние на бедността не може да се посяга на тези хора и да искаш от тях с тези 20 млн. да си решаваш проблемите в държавата”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Президентът на КНСБ: Увеличението на заплатите е решението на протестите

„20 млн. лв. са предвидени приходи от въвеждането на една директива в рамките на еко нормите. Това не е нещо, което си е измислила Нинова, Димитров или най-малкото Горанов. Аз  смятам, че тази преувеличена приказка за нашата смърт, всъщност 2 млн. коли ще платят 20 млн. Нали може да смятаме като аритметика? Това е 10лв.на кола”, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.