Преди два дни ревизорът Любомир Савов беше арестуван с белязани 15 000 лева

Постоянен арест за данъчния служител, хванат с подкуп. Решението е на Софийския градски съд.

Преди два дни ревизорът Любомир Савов е арестуван с белязани 15 000 лева. Пред камерата на NOVA проговори и човекът, платил подкупа – Огнян Огнянов, собственик на фирмата „Мегапартс”.  Мъжът поиска лицето му да остане скрито.

Трима данъчни започнали ревизия на фирмта му. Според собственика нарушения нямало. Според данъчните -  нарушения имало. Един от проверяващите предложил среща. Шефът на фирмата приел и се подсигурил със записващо устройство.

БЕЛЕЗНИЦИ ЗА ДАНЪЧЕН: За какво инспекторът е поискал 45 хил. лв. от бизнесмен?

„Видяхме се само аз и той в личния ми автомобил, питах го дали всичко е наред. Той каза, че всъщност не е точно така, ще трябва да сезира прокуратурата и ДАНС, ако напише акт. Е ще искат от мен „по 15 единици на човек”. Погледнах го и попитах: „45 000 ли?” Той потвърди”, разказва Огнян Огнянов.

Освен че записал разговорите, Огнян подал сигнал и в ГДБОП, те пък организирали акция по залавянето на данъчния, веднага след предаването на парите – първите 15 000. Парите били белязани, а след акцията ръцете на данъчния – Любомир Савов, светели.

Арестуваха данъчен с подкуп

„Има две малки петънца на дланите, а като взимаш пари, не ги броиш с дланите си. Има само разпит на свидетел, който е заинтересован от крайния резултат на ревизията”, заяви адвокат Екатерина Димитрова.

Въпреки възраженията на защитата му, данъчният остава в ареста. А подателят на сигнала все още е притеснен

„Много голям интерес засягам аз. Не знам какво ще стане”, заявява Огнянов.

Окончателното решение дали задържаният Любомир Савов да остане в ареста ще вземе Апелативният съд следващата седмица.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.